Onderhoud van uw houten vloer

We leggen al meer dan 15 jaar houten vloeren en we horen heel vaak dat klanten bang zijn om een houten vloer te nemen. Ze denken dat een houten vloer heel kwetsbaar is. In tegendeel. Een houten vloer is een van de duurzaamste en sterkste vloersoort die u voor uw huis kunt kiezen. Goed onderhoud is daarbij wel van belang. Met onderstaande informatie weet u gelijk hoe u uw vloer goed onderhoudt.

Heeft u een vraag?
Binnen 1 dag antwoord.
 

Hoe moet ik mijn houten vloer schoonmaken?

Wekelijkse onderhoudstips

Professioneel leggen en renoveren van parket en houten vloeren

Dagelijkse onderhoudstips

Minimaal een keer per week kunt u uw houten vloer schoonvegen met een zachte bezem. Geen bezem met stugge haren want hier kunnen krassen van komen. Stofzuigen kan natuurlijk ook met een speciale parketborstel.

Voor het dweilen van uw vloer adviseren wij Woca Natuurzeep. Deze zeep verwijdert het vuil met zorg voor het hout en zorgt ervoor dat tijdens het dweilen de olie nog dieper in de vloer trekt. Dat maakt uw houten vloer waterafstotend. Wij adviseren het schoonmaken van de vloer minimaal een keer per week te herhalen. Doe dit met een lichtvochtige dweil.

U verzorgt uw vloer extra goed als u deze om de paar weken behandeld met Wocca onderhoudsolie. Dit hoeft u dit slechts een keer paar per jaar te herhalen. De plaatsen waar veel gelopen wordt, denk hierbij aan de keuken en gangen, kunt u vaker oliën.

Samengevat:

  • Schoonvegen met zachte bezem.
  • Stofzuigen met speciale parketborstel.
  • Dweil met een lichtvochtige doek.
  • Gebruik Woca Natuurzeep.

Hoe blijft mijn houten vloer mooi?

Jaarlijkse onderhoudstips

Het is goed voor de levensduur van uw houten vloer om een keer per jaar de hele vloer opnieuw in de olie te zetten. Voor het beste resultaat dient u eerst de vloer grondig te reinigen. Is uw vloer echt heel vies geworden dan kunt u deze professioneel laten reinigen en opnieuw laten behandelen met onderhoudsolie.

Wij, bij Vloerenbedrijf Bezema, komen na jaar even kijken of uw vloer een onderhoudsbehandeling nodig heeft.

Kan uw vloer een extra behandeling gebruiken of heeft uw vragen over de kwaliteit van uw houten vloer? Wij komen graag langs. Bel ons voor een afspraak.

06 – 24 45 70 06

Hoe verwijder ik vlekken en strepen?

Als u drinken morst op uw vloer haal dit dan gelijk weg met een vochtige doek. Dan is er niets aan de hand. Zelfs bij rode wijn en koffie hoeft u niet bang te zijn voor permanente vlekken. Als u het gelijk schoonmaakt ziet u er niets meer van. Zwarte strepen van schoenzolen kunt u voorzichtig wegpoetsen met wat onderhoudsolie en een schuursponsje. Wij adviseren Wocca onderhoudsolie.

“Iedere klant van Vloerenbedrijf Bezema krijgt bij een nieuwe vloer een Wocco onderhoudspakket met olie en natuurzeep.”

Alles wat op de vloer staat en verschoven kan worden, zoals stoelen en plantenbakken, kunt u het beste voorzien van beschermviltje of beschermmatje. Anders krijgt u strepen en krassen op uw vloer.

Samengevat:

  • Gemorst? Gelijk afnemen.
  • Hardnekkige vlekken poetst u weg met olie.
  • Voorzie stoelen en plantenbakken met een viltje.